marți, 24 februarie 2015

Creaționismul și antiteismul, două fețe ale aceleiași monede








Scriu aceste rânduri deoarece mi se pare ilar cum un grup restrâns de înapoiați, ce refuză cu vehemență să accepte realitatea înconjurătoare, pot fi considerați reprezentativi pentru credința colectivă.

Creaționiștii (sau antievoluționiștii, după cum mai sunt ei numiți) sunt un grup de pseudo-creștini fanatici, care pretind că toate progresele științei din ultimele două secole nu sunt decât minciuni și care tot insistă că modul în care divinitatea a fost interpretată acum trei milenii, când majoritatea omenirii trăia sub cerul liber și păstorea animale, ar fi modul în care divinitatea ar trebui interpretată într-o epocă în care noi oamenii posedăm o înțelegere mult mai vastă a universului în care trăim.

Astfel de persoane care tot insistă să păstreze în viață niște instituții arhaice doar pentru a putea profita de pe urma oamenilor mai slabi la minte, pe care îi prostesc în a le crede superstițiile învechite, nu mi se par a fi decât niște vânzători de vise, ce au același mod de a acționa precum comuniștii odată cu care s-au născut, au evoluat și vor dispărea. Ce alt motiv ar putea avea cineva să țină pe altcineva în întuneric decât dorința de a-l exploata? Ei nu au niciun fel de relevanță pentru credința creștină și în special pentru religia ortodoxă. Ortodoxismul a fost mereu adaptabil și deschis spre nou. Slujbele catolicilor se țin în limba țării credincioșilor abia de acum 20 de ani. Slujbele ortodoxiei române se țin în limba română și Biblia este scrisă în română de peste patru secole, când călugări și preoți renascentiști de pe teritoriul țărilor române propovăduiau importanța înțelegerii învățăturilor creștine de către credincioși. 

Ortodoxia română nu a avut parte de eretici, de persecuții religioase sau de războaie civile fundamentate pe discrepanțe religioase. Motiv pentru care eu consider ridicol mesajul persoanelor care au avut convingeri creaționiste din cauza unei înțelegeri incomplete a credinței creștine și s-au trezit la un moment dat la realitate, începând să înjure în mod indiscriminatoriu  religia fiindcă i-ar fi păcălit. Nimic mai fals. Ei s-au păcălit singuri și când și-au dat seama de acest lucru, în loc să își admită propria eroare, au ales să dea vina în schimb pe religie. 

Astfel de oameni se autointitulează atei. Ei sunt de fapt anti-teiști, reprezentanți ai credinței comuniștilor. Acești anti-teiști sunt la fel de ignoranți precum creaționiștii. Mulți dintre ei nu ar fi în stare să îți explice cele Trei Legi ale Mișcării enunțate de Newton sau alcătuirea aminoacizilor, dar vor ști cu siguranță că la nu știu care verset din nu știu care capitol al Bibliei a fost zis un nonsens! Ei se pretind a fi pro știință la fel cum se pretind comuniștii a fi pro democrație. Ambii habar nu au ce e aia.

Cel mai amuzant mi se pare cum aceste două religii ale comunismului se prefac a se certa între ele când de fapt ele sunt exact la fel. Creaționiștii și anti-teiștii nu sunt decât inamici ai adevăratei cunoașteri, care acceptă faptul că atât materialul cât și spiritualul alcătuiesc și rezidă în ființa umană, iar negarea uneia în favoarea celeilalte naște monștri. Cea mai bună dovadă pentru acest argument este faptul că Lenin era creaționist, iar Stalin și Hitler erau anti-teiști. Așa că dacă doriți vreodată să aderați la vreunul dintre aceste două culte, să vă aduceți aminte cu cine vă veți asemăna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu